Contour Parcours: de Cité 40 keer getekend

Ontdek de Cité tijdens Kunstwandeling

 

De vroegere mijnwerkerscité van Eisden werd samen met het nationaal park Hoge Kempen voorgedragen voor erkenning als werelderfgoed. Die voordracht illustreert hoe bijzonder deze Cité, deze tuinwijk is. Daarom neemt Tuinwijk2020 initiatieven om zo veel mogelijk mensen daarvan te overtuigen. Nu met tekeningen van de Cité, opgenomen in een kunstwandeling, een kleurboek en een jaarkalender 2017.

Tuinwijk2020 nodigde de Poolse kunstenaar Mariusz Tarkawian uit om in zijn eigen stijl als lijntekenaar gebouwen, pleinen, het vele groen en ook mijntaferelen te komen tekenen. Hij was in juli bijna drie weken te gast in Eisden.

 

Kunstparcours

Zijn tekeningen werden opgenomen in een kunstparcours doorheen de Cité. Op vijftien plaatsen staat een groot bord met daarop langs beide zijden een contourtekening, meestal van de plek zelf of van iets dat ermee te maken heeft. 

Zo tonen de borden in de buurt van de vroegere mijn ook verschillende mijntaferelen.

De borden staan langs een parcours dat loopt van de mijn naar de kerk (of omgekeerd), ideaal om in een uurtje de Cité wandelend te doorkruisen en te verkennen.

 

Praktisch: je kan het kunstparcours en zo de Cité verkennen tijdens een van de geleide wandelingen van de Stichting Erfgoed Eisden, of individueel met een plannetje dat je hier kan downloaden

        Maasmechelen Logo CMYK wit hoge res            

Het enige ParkCité-kleurboek

FOTO TEK MUSEUM

 

Kleurboeken zijn heel erg in. Maar er was nog geen van de ParkCité. Daarom tekende Mariusz Tarkawian de meeste Cité-prenten op vraag van Tuinwijk2020 op zo’n wijze dat je ze kan inkleuren.

‘Dat was een uitdaging en nieuw voor mij’, geeft Mariusz aan. ‘Ik teken wel nooit een andere kleur dan zwart. Maar de lijnvoering en vormtaal van een kleurtekening is toch specifiek.


Het kleurboek wordt uitgegeven op A3-formaat met 24 kleurprenten van ca. 42 bij 29,7 cm: 18 van locaties in de wijk, 6 verwijzen naar de mijn en het mijnwerk. Het kleurboek kost € 9,90 en is vanaf 22 augustus te koop in het toeristisch kantoor en het Museum van de Mijnwerkerswoning. 


Op de tekeningen rust vanzelfsprekend het copyright © bij Mariusz Tarkawian en vzw Tuinwijk2020. Alle rechten voorbehouden. Het is nadrukkelijk verboden om de tekeningen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Mariusz Tarkawian of vzw Tuinwijk2020 over te nemen en op enigerlei wijze te reproduceren of op te slaan. Niets van de tekeningen mag vermenigvuldigd worden en of openbaar gemaakt worden door middel van druk, digitale media of internet.

Lees hier de nieuwe

Citeeuw

Klik hier: Citeeuw 29

Abonneer je op de nieuwsbrief

2016 SITE HOME NIEUWSBRIEF

Volg de Facebook-pagina van Tuinwijk2020 of beter nog: schrijf je in voor de nieuwsbrief die zo’n 2.500 mensen al ontvangen. In de zomer valt er elke week wel eentje in je mailbox omdat we dan heel actief zijn.

Stuur een mailtje naar tuinwijk2020@hotmail.com . Je kan je overigens altijd uitschrijven.

O ja, heb je intussen een nieuw mailadres? Laat ook dat even weten. Zo blijf je op de hoogte.    

Online

We hebben 101 gasten en geen leden online