Lees hier de nieuwe

Citeeuw

Klik hier: Citeeuw 21

Online

We hebben 147 gasten en geen leden online

Kunstroute

 

Contour Parcours: de Cité 40 keer getekend

Ontdek de Cité tijdens Kunstwandeling

 

De vroegere mijnwerkerscité van Eisden werd samen met het nationaal park Hoge Kempen voorgedragen voor erkenning als werelderfgoed. Die voordracht illustreert hoe bijzonder deze Cité, deze tuinwijk is. Daarom neemt Tuinwijk2020 initiatieven om zo veel mogelijk mensen daarvan te overtuigen. Nu met tekeningen van de Cité, opgenomen in een kunstwandeling, een kleurboek en een jaarkalender 2017.

Tuinwijk2020 nodigde de Poolse kunstenaar Mariusz Tarkawian uit om in zijn eigen stijl als lijntekenaar gebouwen, pleinen, het vele groen en ook mijntaferelen te komen tekenen. Hij was in juli bijna drie weken te gast in Eisden.

 

Kunstparcours

Zijn tekeningen werden opgenomen in een kunstparcours doorheen de Cité. Op vijftien plaatsen staat een groot bord met daarop langs beide zijden een contourtekening, meestal van de plek zelf of van iets dat ermee te maken heeft. 

Zo tonen de borden in de buurt van de vroegere mijn ook verschillende mijntaferelen.

De borden staan langs een parcours dat loopt van de mijn naar de kerk (of omgekeerd), ideaal om in een uurtje de Cité wandelend te doorkruisen en te verkennen.

 

Praktisch: je kan het kunstparcours en zo de Cité verkennen tijdens een van de geleide wandelingen van de Stichting Erfgoed Eisden, of individueel met een plannetje dat je hier kan downloaden

                    

ParkCitékalender 2017

FOTO TEK KLOOSTER

Het duurt nog even voor het nieuwe jaar begint, maar Tuinwijk2020 grijpt Contour Parcours aan om via een functionele kalender heel wat gebouwen van de ParkCité in je huiskamer te tonen. Een selectie van de tekeningen in het straatbeeld of het kleurboek komt ook terug op de ParkCité-kalender 2017 op A3-formaat.

Tuinwijk2020 maakt er een heel praktische jaarkalender van met niet alleen de belangrijkste evenementen die in 2017 in de ParkCité plaatsvinden, maar ook met ruimte om er je familie-agenda van te maken. 

De kalender kost € 9,90 en is vanaf 22 augustus te koop in het toeristisch kantoor en het Museum van de Mijnwerkerswoning.


Op de tekeningen rust vanzelfsprekend het copyright © bij Mariusz Tarkawian en vzw Tuinwijk2020. Alle rechten voorbehouden. Het is nadrukkelijk verboden om de tekeningen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Mariusz Tarkawian of vzw Tuinwijk2020 over te nemen en op enigerlei wijze te reproduceren of op te slaan. Niets van de tekeningen mag vermenigvuldigd worden en of openbaar gemaakt worden door middel van druk, digitale media of internet.

Abonneer je op de nieuwsbrief

2016 SITE HOME NIEUWSBRIEF

Volg de Facebook-pagina van Tuinwijk2020 of beter nog: schrijf je in voor de nieuwsbrief die zo’n 2.500 mensen al ontvangen. In de zomer valt er elke week wel eentje in je mailbox omdat we dan heel actief zijn.

Stuur een mailtje naar tuinwijk2020@hotmail.com . Je kan je overigens altijd uitschrijven.

O ja, heb je intussen een nieuw mailadres? Laat ook dat even weten. Zo blijf je op de hoogte.