Tuinwijk 2020

Tuinwijk2020 gaat voluit voor de Tuinwijk, eigenlijk een verrassend groen park van 115 ha dat we daarom graag de ParkCité noemen. Alle initiatieven zijn erop gericht wijd en zijd sympathie voor onze ParkCité te bewerken. Want experts omschrijven onze wijk als het mooiste voorbeeld van de ‘garden city’ op het Europese vasteland. Dat de wijk samen met het Nationaal Park Hoge Kempen wellicht werelderfgoed wordt, onderstreept nog eens hoe uniek de ParkCité is op landschappelijk, urbanistisch en architecturaal vlak.

Tuinwijk2020 wil er mee voor ijveren dat de overheden en de bewoners er alles aan doen om die eigenheid van de ParkCité te versterken. Daarom hanteert Tuinwijk2020 een sterk bewustmakend, maar sociaal en ook toeristisch geïnspireerd concept. Dat moet tegelijk de sociale samenhang – want Tuinwijk2020 wil verenigen – én de uitstraling van de Tuinwijk, de ParkCité, bevorderen. Tuinwijk2020 streeft daarom zo veel mogelijk naar samenwerking met anderen. De Picknick en het Kastanjefeest zijn daar voorbeelden van.

 

Missie en visie van Tuinwijk 2020

Uitgangspunt

Experts stellen dat de Eisdense Tuinwijk – de ParkCité – het mooiste voorbeeld is van het Garden Cityconcept op het Europese vasteland

 

Missie (waarom wil Tuinwijk2020 er zijn?)

Tuinwijk2020 wil een draagvlak creëren om een brede internationale waardering uit te bouwen voor de Eisdense Tuinwijk, de ParkCité.

 

Visie (wat is het ideaalbeeld van Tuinwijk2020?)

Een zo ruim mogelijk publiek aantrekken om het historisch, authentiek urbanistisch-architecturaal woonconcept dat de Tuinwijk of ParkCité is, te beleven.

Lees hier de nieuwe

Citeeuw

Klik hier: Citeeuw 29

Abonneer je op de nieuwsbrief

2016 SITE HOME NIEUWSBRIEF

Volg de Facebook-pagina van Tuinwijk2020 of beter nog: schrijf je in voor de nieuwsbrief die zo’n 2.500 mensen al ontvangen. In de zomer valt er elke week wel eentje in je mailbox omdat we dan heel actief zijn.

Stuur een mailtje naar tuinwijk2020@hotmail.com . Je kan je overigens altijd uitschrijven.

O ja, heb je intussen een nieuw mailadres? Laat ook dat even weten. Zo blijf je op de hoogte.    

Online

We hebben 100 gasten en geen leden online