Renoveren, verbouwen, bijbouwen?

Nieuwe voorschriften  voor onze Tuinwijk

Onze Tuinwijk ‘vermooien’ om ze badend in het groen en in zijn volle glorie herstellen. Die ambitie heeft het gemeentebestuur. Daarom komen er nieuwe voorschriften om citéwoningen te renoveren, te verbouwen en eraan bij te bouwen. En u mag uw zeg doen.

De Tuinwijk was oorspronkelijk een privaat tuindorp van de mijn: huizen, scholen, kerk, pleinen, parken en straten, alles was van de mijn, die er naar Engels voorbeeld een garden city van maakte.

Toen de Limburgse mijnen in 1967 fusioneerden, begonnen ze de citéhuizen te verkopen. De nieuwe eigenaars mochten verbouwen zoals ze wilden. Vijftig jaar later blijft de Tuinwijk uniek en heel groen, maar toch ging heel wat van die luister verloren.

Om dat in de komende dertig jaar te herstellen pakt het gemeentebestuur uit met een gemeentelijke verordening. Je moet niets veranderen aan je woning of tuin. Maar, àls je iets wil veranderen, dan moet je de nieuwe richtlijnen volgen.

Openbaar onderzoek

Tot 31 juli loopt een openbaar onderzoek. Daarom meldt Tuinwijk2020 dit hier. Iedereen kan de richtlijnen en voorschriften inkijken en schriftelijk bezwaren of voorstellen indienen op het gemeentehuis of per aangetekende brief aan het College van Burgemeester en Schepenen.

Om zo veel mogelijk mensen van de Tuinwijk te bereiken kan je hieronder de teksten downloaden:

-       een infotekst;

-       het milieu-effectenrapport;

-        de verordening.

Lees hier de nieuwe

Citeeuw

Klik hier: Citeeuw 29

Online

We hebben 63 gasten en geen leden online

 

TONtastique: straks fleuren 250 tonnen de Eisdense Tuinwijk

 

 Een plannetje van de Tuinwijk waarop alle tonnen gemarkeerd zijn, kan je hier downloaden.

 

Je kan de foto’s zien op facebook icon icons.com 59205 of instagramicon

FLYER RECTO

Abonneer je op de nieuwsbrief

2016 SITE HOME NIEUWSBRIEF

Volg de Facebook-pagina van Tuinwijk2020 of beter nog: schrijf je in voor de nieuwsbrief die zo’n 2.500 mensen al ontvangen. In de zomer valt er elke week wel eentje in je mailbox omdat we dan heel actief zijn.

Stuur een mailtje naar tuinwijk2020@hotmail.com . Je kan je overigens altijd uitschrijven.

O ja, heb je intussen een nieuw mailadres? Laat ook dat even weten. Zo blijf je op de hoogte.